jaunumi

Atbalsts Ukrainai

RĪGAS DOMES DEKLARĀCIJA PAR SITUĀCIJU UKRAINĀ

 Rīgas domes deputāti stingri nosoda Krievijas Federācijas militāro agresiju un plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Krievijas Federācijas neattaisnojamais iebrukums Ukrainas teritorijā ir rupjš Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums.

Rīgas domes deputāti stingri nosoda Baltkrievijas iesaisti militārajā uzbrukumā Ukrainai.

Rīgas domes deputāti pieprasa Krievijas Federācijai un Baltkrievijai nekavējoties pārtraukt tālāku militāro agresiju, atsaukt bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas un deeskalēt situāciju, iesaistīties diplomātiska risinājuma meklējumos, kā arī izbeigt tālāku visa veida agresiju un provokācijas pret Ukrainu un ievērot starptautiskajos līgumos noteiktās saistības.

Rīgas domes deputāti apliecina Latvijas galvaspilsētas nelokāmo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai.

Rīgas domes deputāti izsaka solidaritāti Ukrainai un tās sabiedrībai, un pauž atbalstu tās centieniem nostiprināt valsts demokrātisko attīstību un tiesībām pašai lemt par savu nākotni, tostarp integrāciju Eiroatlantiskajās struktūrās.

Rīgas domes deputāti apliecina gatavību sniegt praktisku palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem, tostarp Rīgas sadraudzības pilsētai Kijevai.

 

Rīgas domes priekšsēdētājs                                                                                    Mārtiņš Staķis