jaunumi

Par Latvijas armijas militārajām mācībām “Namejs 2021” Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimēs

Labdien!

Informēju, ka no 6. līdz 12.septembrim Latvijas Republikas Zemessardzes atbildības teritorijā, tai skaitā Rīgā, Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimēs notiks Latvijas armijas militārās mācības “Namejs 2021”.

Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimēs 9. septembrī sāksies un 12.septembrī noslēgsies militāro mācību aktīvā fāze, kas norisināsies ārpus militāriem objektiem, lai mācību uzdevumu iespējami pietuvinātu reālajai situācijai. Mācību ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigādes karavīri un zemessargi veiks patrulēšanu, ierīkos slēpņus, patruļbāzes un kontrolpunktus, kā arī veiks citus mācību uzdevumus.

Militāro mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Aicinām izturēties ar izpratni pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un neuztraukties, redzot karavīru pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās apdzīvotās vietās un ap tām.

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Lūgums par mācībām pastāstīt vecākiem, vecvecākiem, radiem un kaimiņiem, kuri neizmanto sociālos tīklus!

Interaktīva karte, kur var gūt ieskatu par mācību vietām – https://ej.uz/1skx

Vairāk informācijas par mācībām: https://www.facebook.com/RigasBrigadesZemessargi/posts/941564866425793

Ar cieņu,
Gaidis Balodis
 
Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra
Apkaimju attīstības un klientu apkalpošanas pārvaldes
projektu vadītājs apkaimju attīstības jautājumos
Adrese: Gobas ielā 6a, Rīgā, LV-1016
E-pasts: gaidis.balodis@riga.lv
Tālrunis: +371 67037383
Mob. tālrunis: +371 26709432